Di Novelship, anda boleh memilih untuk mengesahkan kasut anda oleh pasukan kami dengan menggunakan gambar yang diambil dari telefon bimbit anda.

Panduan Autentikasi

Langkah Pertama:

Buat masa ini perkhidmatan autentikasi cuma boleh digunakan melalui telefon bimbit anda. Untuk mula menggunakan perkhidmatan ini, sila ke laman web  https://novelship.com/authenticateforme

Langkah Kedua:

Di halaman ini, anda boleh mencari produk yang ingin anda mengesahkan. Kami mempunyai database melebihi 6,000 pasang kasut dan akan mencari kasut tersebut secara automatik berdasarkan apa yang telah anda taip di bar carian.

Sebaik sahaja anda menaip, anda boleh memilih produk anda dari senarai di bawah dengan muda. Jika produk yang anda inginkan tidak muncul, anda boleh membuat permintaan produk.

Pada masa ini, kami hanya menerima permintaan pengesahan untuk kasut, kami tdak menerima permintaan untuk pakaian, beg ataupun aksesori.

Selepas anda berjaya memilih produk anda, teruskan dengan mengelik butang 'Next'.

Langkah Ketiga:

Pada halaman “Image Upload”, anda akan diminta untuk menggambil gambar produk yang ingin anda mengesahkan melalui kamera telefon bimbit. Sebelumnya, anda perlu terlebih dahulu memilih gambar dari senarai di bawah. Selepas memilih gambar, applikasi kamera anda akan muncul dan anda boleh mengambil gambar produk mengikut sudut gambar yang anda pilih sebelum ini.

Sekiranya anda tidak mengambil gambar dengan jelas menurut sudut yang dipilih, ada kemungkinan besar bahawa perkhidamtan pengesahan anda akan ditolak oleh pasukan kami

Selepas anda berjaya mengambil gambar, bingkai gambar yang anda pilih akan dikemaskini untuk menyertakan lakaran kecil gambar yang anda memetik terlebih dahulu dalam warna hijau. Ini menunjukkan gambar telah berjaya dimuat naik. gambar yang lain akan digariskan dengan warna merah sehingga semua gambar yang diperlukan dimuat naik dengan berjaya.

Anda perlu memuat naik semua gambar yang diminta untuk menukar warna butang “Next” menjadi hitam supaya anda boleh ke langkah seterusnya. Anda boleh merujuk kepada gambar panduan dibawa.

Pandangan Luaran:

Ini adalah bahagian luar kasut yang ingin anda mengesah. Ia boleh menjadi kasut kiri ataupun kanan

Tag Saiz:

Ini adalah tag kasut yang menunjukkan saiznya

Penjahitan Pertengahan-tunggal

Ini adalah di bahagian bawa tapak di dalam kasut. Untuk mengambil gambar ini, anda mesti terlebih dahulu mengeluarkann tapak kasut anda. Pastikan anda mengambil gambar ini dengan terang.

Tapak Dalam:

Untuk mengambil gambar ini, keluarkan tapak dalam dari kasut anda dan memusingkannya. Ambil gambarj bahagian bawah tapak tersebut.

Label Kotak:

Ambil gambar label di kotak kasut termasuk kod label ataupun kod QR.

Cap Didalam Kotak:

Ambil gambar stempel yang terdapat di dalam kotak kasut. Ini cuma berkaitan dengan produk jenama Nike. Jika produk anda bukan jenama Nike ataupun gabungan Nike, muat naik gambar tambahan kasut pilihan anda

Selepas anda memuat naik semua gambar yang diminta, sila klik ke butang “Next” untuk terus ke langkah keempat.

*Sila ambil perhatian, terdapat satu set alternatif gambar di sini

Langkah  Keempat:

Jika anda belum log masuk ke akaun Novelship semasa langkah--langkah sebelumnya, anda akan diminta untuk sama ada log masuk ataupun mendaftar akaun baru sekarang. Setelah itu, anda akan meneruskan ke halaman “Confirm Product”

Di halamaan ini, anda dapat melihat semua butiran dari langkah-langkah sebelumnya. Butiran termasuk Nama Produk, gambar, bayaran dan jumlah kos. Anda juga boleh memasukkan kod rujukkan anda (jika anda menerimanya) sebelum mengesahkan pembelian anda. Dengan memasukkan kod ini, pengguna yang merujuk anda akan menerima satu (1) perkhidmatan pengesahan percuma. Selepas anda mendaftar, anda juga akan menerima kod rujukan unik yang boleh anda kongsi dengan orang lain.

Jika semua butiran anda betul dan anda selesa dengan keputusan anda, teruskan dan pilih 'Confirm Purchase’ untuk memulakan proses pengesahan produk anda. Anda tidak akan dikenakan caj pada masa ini, kami akan menahan nilai perkhidmatan pada kad anda sehingga produk anda telah berjaya disahkan.

Jika produk anda tidak boleh disahkan oleh kumpulan kami, anda tidak akan dikenakan bayaran.

Langkah Kelima:

Tahniah! Produk anda sedang di proses untuk pengesahan autentik oleh Novelship. Halaman ini mengandungi butiran pembelian anda serta kod rujukan unik anda. Kongsi kod ini dengan rakan anda dan anda akan menerima perkhidmatan pengesahan percuma setiap kali mereka menggunakannya!

Anda juga akan menerima e-mel kemas kini mengikut status pengesahan produk anda. Ada kalanya kami akan memerlukan lebih banyak gambar untuk mengesahkan produk anda dengan sepenuhnya. Jika ia terjadi kami akan menghantar e-mel kepada anda dengan arahan selanjutnya.

Bayaran:

Bayaran untuk perkhidmatan pengesahan untuk SEMUA kasut boleh didapati di bawa:

  1. SGD > 5.00
  2. USD > 4.00
  3. HKD > 30.00
  4. MYR > 20.00
  5. AUD > 5.00

Papan Pemuka Autentikasi

Anda boleh melihat perkhidmatan pengesahan semasa mahupun yang masa lalu melalui Papan Pemuka Autentikasi anda. Ini terletak di halaman 'My Account’ di bawah tab 'Services' pada laman telefon bimbit.

Untuk melihat produk yang anda sedang mengesahkan mahupun yang masa lalu, klik ke “View Details”

Penolakan Produk:

Dari masa ke masa, kami mungkin tidak dapat mengesahkan produk-produk tertentu kerana pelbagai sebab daripada kualiti gambar ke kualiti produk. Sekiranya kami merasakan gambar kurang baik, kami akan menghantar e-mel kepada anda untuk memuat naik lebih banyak gambar.

Ada masanya kami tidak boleh mengesahkan produk anda, oleh itu kami akan menolak perkhidmatan pengesahan anda dan anda tidak akan dikenakan bayaran untuk perkhidmatan tersebut.

Sekiranya anda mempunyai soalan lanjut, sila hubungi kami melalui laman web kami, Facebook atau e-mel kami di support@novelship.com

Did this answer your question?