Novelship bekerjasama dengan pakar-pakar industri yang khusus dalam mengenali pasti palsu. Kami juga memeriksa tanda-tanda pakaian dan pastikan ia memenuhi kriteria yang tegas. 

Bagi kami, autentikasi ialah sesuatu yang sangat serius. Ia menjadi tanggungjawab utama kami untuk memastikan pungguna hanya mendapatkan kasut/pakaian yang autentik dan asli melalui platform kami.

Sebaik sahaja produk dari penjual tiba di pusat pemprosesan kami, pasukan pengesahan akan periksa setip produk. Tiada pengecualian. Semua produk yang kami terima akan diperiksa oleh sekurang-kurangnya 2 orang kakitangan. Setiap butiran dari kotak ke jahitan dalam akan diperiksa.

Pemeriksaan kami termasuk memeriksa nombor bersiri, kod tarikh dan/atau setem. Untuk memastikan pengesahan kami mempunyai rujukan yang baik, kami akan simpan beberapa produk autentik yang terpilih sebagai rujukan dalaman.

Bagi produk yang mempunyai tiruan yang baik di pasaran, kami akan membeli produk tiruan tersebut untuk mendokumentasikan perbezaan antara produk tiruan dan produk autentik. Kami menggunakan penemuan ini untuk mendidik pasukan pengesahan kami untuk mengenal pasti produk tiruan. Kami menggunakan teknologi cahaya hitam untuk memeriksa produk tiruan yang licik. Untuk memastikan pengesahan yang konsisten, ada masanya kami akan melibatkan pakar pakar industri, menghantar beberapa produk kepada mereka untuk mendapatkan pendapat kedua.

Setiap langkah direka untuk memastikan produk adalah legit dan juga dalam keadaan baru. Sebaik sahaja produk disahkan autentik, produk akan dihantar kepada pembeli.

Sekiranya kami menentukan produk itu palsu ataupun sudah diguna, kami akan mengembalikan bayaran pembeli, lalu menghantar produk semula kepada penjual dan jika perlu, mengambil tindakan terhadap penjual untuk mengeluarkannya dari Novelship.

Did this answer your question?