Selamat datang ke Novelship, pasaran utama Asia untuk menjual 100% kasut autentik dan pakaian streetwear. Panduan ini akan mengajar anda untuk menjual menggunakan Novelship dan meningkatkan keuntungan anda.

Ia sangat mudah: Ikuti proses 6 langkah kami.

Langkah Pertama:
Dari halaman utama, klik butang SELL di bahagian atas kanan (seperti yang ditunjukkan oleh kotak merah pada gambar di bawah)

Selepas itu, anda akan diarahkan semula ke halaman "Search for products". Dimana gambaran keseluruhan proses Jualan akan ditunjukkan.

Anda kini boleh mencari produk yang ingin anda jual menggunakan bar carian (seperti yang ditunjukkan oleh kotak merah pada gambar di bawah). Anda mungkin perlu menyesuaikan istilah carian anda jika keputusan yang anda terima tidak tepat.

Langkah Kedua:
Setelah enjin gelintar telah bekerja, teruskan dan pilih produk anda dari hasilnya (seperti ditunjukkan oleh kotak merah pada gambar di bawah).

Contoh: Saya ingin menjual sepasang Yeezy Boost 350 Butter. Saya akan mengklik pada produk seperti yang diketengahkan di bawah dan terus ke Langkah 3.

Langakah ketiga:
Anda kemudian akan dialihkan ke halaman saiz produk. Di sini, anda boleh memilih saiz produk yang ingin anda jual.

Langkah keempat:
Anda hampir selesai!

Setelah memilih saiz untuk Menjual, anda kemudiannya akan diarahkan ke halaman ”Sell Now” dimana anda boleh memilih untuk sama ada Jual dengan Segera ke harga Tawaran Tertinggi atau Senarai pada Harga Terendah yang anda bersedia untuk jual.

Jika anda ingin Jual dengan segera ke harga Tawaran Tertinggi, anda boleh memadankan harga produk anda ke harga tawaran tertinggi seperti ditunjukkan oleh kotak merah di gambar di bawah). Selepas itu, anda boleh mengklik “Review Sale”

Setelah mengklik “Review Sale”, anda kemudiannya akan diarahkan ke Laman “Review Sale”. Di mana anda boleh mengedit/mengkaji Alamat Pengiriman, Maklumat Pembayaran, Alamat Bil dan Maklumat Pembayaran anda. Setelah berbuat demikian, anda boleh menyemak kotak centang sebelum mengesahkan penjualan (seperti ditunjukkan oleh kotak merah di gambar di bawah).

Sila ambil perhatian, nilai di sebelah "Jumlah Pembayaran" menunjukkan jumlah pembayaran yang anda akan terima setelah produk anda berjaya dijual.

Sekiranya anda ingin Senaraikan produk itu, anda kemudian masukkan harga yang anda ingin senaraikan pada produk (seperti yang ditunjukkan oleh kotak merah pada gambar di bawah). Selepas berbuat demikian, anda kini boleh menetapkan Tempoh Tamat Senarai sebelum mengklik “Review Sale”.

Selepas berbuat demikian, anda kemudian akan diarahkan semula ke halaman”Review Sale”. Di mana anda juga boleh mengedit/mengkaji Alamat Pengiriman, Maklumat Pembayaran, Alamat Bil dan Maklumat Pembayaran anda dengan sewajarnya. Selepas berbuat demikian, anda boleh menyemak kotak semak sebelum mengesahkan senarai (seperti yang ditunjukkan oleh kotak merah pada gambar di bawah).

Pada masa ini jika "Tawaran" dibuat yang sepadan dengan harga jualan anda, produk anda akan dijual secara automatik.

Sila ambil perhatian, semua yuran penjual adalah muktamad pada masa senarai.

Langkah keenam:
Selepas produk anda telah dijual sama ada dengan fungsi Jual dengan Segera  atau Penyenaraian, anda dikehendaki menghantar produk anda ke pejabat kami dalam masa 2 hari-kerja.

Di samping itu, anda akan menerima e-mel yang mengandungi arahan penghantaran.

Menjual di Novelship hanya beberapa klik sahaja!

Sekiranya anda mempunyai soalan lanjut, sila hubungi kami melalui laman web kami, Facebook atau e-mel kami di support@novelship.com

Did this answer your question?